Blogg, Finans, Nyheter, Økonomi

Forbrukslån til det du vil kjøpe

Hvis du vil kjøpe båt, enten det er brukt eller nytt, så skal du ha finansieringen i orden. Du har mange muligheter til å låne penger til en båt og det kan være store variasjoner i renter og utgifter. Hvis du sammenligner de ulike alternativene du har så er det mulig å spare en god slump penger med noen få tastetrykk. Du har også muligheten til å få none til å innhente tilbud for deg eller å gjøre jobben selv, det er stor forskjell på tidsbruk og det kan i noen tilfeller være lurt å hente inn mange tilbud på..

More
Blogg

Hva er en medlåner?

En medlåner er en person som er medansvarlig for lånet sammen med deg. Dette er normalt en samboer eller en ektefelle, men kan også være foreldre i noen tilfeller. Uansett er det slik at om lånet ikke blir betalt tilbake som avtalt, så er dere begge to ansvarlige for lånet og banken kan kreve innfrielse av lånet fra begge parter.

More
Finans

Hvilke krav stilles det?

Du må ha fylt 18 år og i mange tilfeller gjerne 20 eller 23 år for å få et lån godkjent. Utover dette må du være bosatt i Norge, du må ha en fast inntekt som samsvarer med det beløp du ønsker å låne samt ikke ha noen betalingsanmerkninger. Du må ha fylt 18 år og i mange tilfeller gjerne 20 eller 23 år for å få et lån godkjent. Utover dette må du være bosatt i Norge, du må ha en fast inntekt som samsvarer med det beløp du ønsker å låne samt ikke ha noen betalingsanmerkninger.

More
Nyheter

Hvor mye kan jeg låne?

Dette kommer helt an på hvilke lån du ser etter og selvsagt inntekten din. Når det gjelder boliglån så har reglene nå blitt endret slik at du ikke får godkjent lån som er større enn fem ganger din bruttoårsinntekt. Dette betyr at med en årslønn på kr 500 000, så kan du søke om et boliglån på 2,5 millioner. Når det gjelder forbrukslån, så kan du i prinsippet låne inntil kr. 600 000, som er det maksimale beløpet for denne type lån. Men her vil banken se på sammenhengen mellom inntekten din og hvor mye du tåler å betale ned på et..

More
Økonomi

Hva kan et forbrukslån brukes til?

Det sier seg selv litt av seg selv at et boliglån brukes til kjøp av bolig og et billån til kjøp av bil. Men et forbrukslån bør ikke brukes til forbruk på den måten. Det kan brukes til hva du måtte ønske og det er ingen som spør deg om hva du skal bruke lånet til. Siden det skal betales tilbake med en rente på opp mot 15 %, så bør du tenke seg om før du bruker løs av de lånte pengene. Det kan brukes til finansiering av forbedringer av boligen din og her vil du få noe igjen..

More
Blogg

Hvilken rente er en bra rente?

Når du skal finne det beste tilbudet på et lån, så har renten mye å si. Det er her den store kostnaden ligger og spesielt når vi ser på forbrukslån så kan det være stor forskjell. Den effektive renten er den riktige renten å bruke når du skal sammenligne. Dette skyldes at her er det tatt høyde for eventuelle gebyrer, nedbetalingstid og andre forhold som spiller inn. Når vi ser på forbrukslån, så vil du fort se reklamer for lån med en effektiv rente på mindre enn 10 %. Dette krever dog at du har en meget solid inntekt og..

More
Finans

Hva er en låneformidler?

Det er mulig å søke om lån hos banker og finansieringsselskaper. Men du kan også søke hos en låneformidler. Dette er selskaper som jobber sammen med flere ulike banker og kort fortalt så søker de om lån hos sine samarbeidspartnere på vegne av deg. Du vil så få tilsendt disse tilbudene og kan velge mellom 5-10 lånetilbud. Det gir deg den fordel at du kan sammenligne priser og vilkår, og du trenger ikke selv sende søknader til mange forskjellige banker.

More
Nyheter

Hva avgjør om jeg får godkjent min søknad?

Uansett hvilken type lån du søker, så vil banken alltid se på økonomien din og om du virkelig har mulighet for å betjene et lån. Dette gjør de ved hjelp av en kredittvurdering hvor de går gjennom økonomien din. De innhenter tall som er offentlig tilgjengelig om inntekten din de siste årene, gjeld og om du har noen betalingsanmerkninger eller igangværende inkassosaker. Utover dette vil de også se på hvordan din betalingshistorikk er, om du har flyttet mye og ut fra alle disse tall og statistikker vil de tildele deg en kredittscore. Det er denne som avgjør om du får..

More
Økonomi

Hvor finner du det beste lån?

Det kommer selvsagt litt an på hvilket lån du ser etter. Når det gjelder boliglån, og for så vidt også andre låntyper som forbrukslån og billån, så finnes det veldig mange sammenligningssider på nettet. Om du søker etter boliglån eller forbrukslån, så vil du gjerne få opp et stort utvalg av banker som tilbyr slike lån, men også nettsider hvor de sammenligner vilkår på lån fra de ulike bankene. Her kan du sjekke hva lånet vil koste og finne frem til det billigste. Det er også viktig å huske på at sluttprisen du må betale for et lån, kommer an..

More
Blogg

Vanlige spørsmål om lån

Når du skal søke om et lån, så dukker det ofte mange spørsmål. Det er en stor beslutning å ta opp et lån og derfor er det viktig å være sikker på at du har funnet svar på de mest vanlige spørsmålene som dukker opp. Vi har samlet noen av de mest vanlige spørsmålene her sammen med svarene på dem.

More